משרד עורך דין הוצאה לפועל ופשיטת רגל

הסדר חובות

הסדר חובות בהוצאה לפועל - מהו הסדר חובות?

הסדר חובות או חוב בהוצאה לפועל והסדר חובות מול בנקים וגופים שונים מטרתו להביא לסגירת תיק ההוצאה לפועל ומחיקת החובות  במהירות. יש לכם חובות בנקים וחובות בהוצאה לפועל?

אל תעזו לרוץ להליך של פשיטת רגל מבלי לבדוק את כל האופציות!

במקרים מתאימים, ישנם פתרונות חלופיים שנועדו להסדיר חובות ללא צורך בהליכי פשיטת רגל.

משרד עורך דין הסדר חובות אבי סלמן משנת 2007 עם ניסיון אדיר בהסדרי חובות בהוצאה לפועל ופתרונות יצירתיים לסגירת החובות!

החלטתם שאתם מעוניינים להסדיר את החובות אחת ולתמיד?

חייגו 077-2042380 או השאירו פרטים בוואטסאפ או בטופס למטה ונשיב בהקדם!

הסדר חוב בהוצאה לפועל - מה היתרונות?

פעמים רבות פונים אליי חייבים אשר מתנהלים כנגדם מספר תיקי הוצאה לפועל בסכומים שונים. אותם חייבים שואלים כיצד ניתן לצאת מהחובות ומחפשים סיוע בסגירת חובות בצורה היעילה והמהירה ביותר. המטרה היא להגיע למצב של סגירת תיקי ההוצאה לפועל ופתיחת דף חדש בחיים נקי מחובות.

בסיטואציה כזאת, רצוי מאוד להתייעץ עם עורך דין להסדר חובות ולבחון האם ניתן להגיע לפשרה ולגבש הסדר חובות עם כלל הנושים בתיקי ההוצאה לפועל, ובכך להביא לסגירת תיקי ההוצאה לפועל בצורה מהירה ללא הליכים משפטיים מיוחדים.

כאן המקום להבחין בין בין הסדר חובות בהוצאה לפועל הנעשה בין החייבים לבין “הזוכים” השונים בתיקי ההוצל”פ, לבין הסדר נושים בהליך פשיטת רגל שהוא פרוצדורה אחרת בין חייב המצוי בהליך של פשיטת רגל לבין נושים שהגישו תביעת חוב בהליך של פשיטת רגל.

בנוסף יצוין, כי אין הבדל אם החייב (או הנושה) הוא חברה בע”מ או אדם פרטי לעניין הסדרי חובות, כאשר אין מניעה לגבש הסדרי חובות במקרים אלה. כמו כן, הרבה מתבלבלים לחשוב בטעות שהסדר חוב נעשה עם הוצאה לפועל, כאשר בפועל הסדר נעשה ישירות מול הזוכים בתיקי ההוצל”פ השונים.

איך מתחילים להסדיר את החוב בהוצאה לפועל?

דרך המלך להגיע להסדר חוב בהוצאה לפועל או הסדר חובות מול בנקים וגופים שונים היא באמצעות עורך דין הוצאה לפועל מנוסה, אשר בראש ובראשונה יבצע בדיקה מקדימה של תיקי ההוצאה לפועל, מהות החובות, היקף החובות, מספר הנשים וכו’, וזאת כדי לאמוד את הסיכוי לגבש הסדר חוב בתנאים האופטימליים עבור הלקוח.

כמובן שבמסגרת הבדיקה ייעשה תיאום ציפיות מול החייב מבחינת היכולת הכספית והסכום אותו יוכל החייב לגייס לטובת גיבוש הסדר החובות, בין אם באמצעות מקורות מימון פרטיים, סיוע של משפחה, חברים, צדדים שלישיים ולעתים באמצעות הלוואה לצורך הסדר חוב.

הסדר חוב בהוצאה לפועל או פשיטת רגל – מה עדיף?

משרדנו דוגל בגישה לפיה יש למצות תחילה אפשרות לגבש הסדר חוב כחלופה להליכים משפטיים אחרים וללא פשיטת רגל.

במקרים רבים הליך זה של הסדר חובות עדיף על פרוצדורה של פשיטת רגל או הפטר בהוצאה לפועל מאחר ובמקרים אלה התוצאה המיוחלת של מחיקת החובות עשויה להתקבל בתוך זמן קצר יותר, תוך חסכון בכסף, במינימום משאבים ובמינימום השלכות על החייב ומשפחתו לעומת הליכים משפטיים כגון פשיטת רגל.

יחד עם זאת, במקרים אחרים לא יהיה מנוס אלא לפנות לפרוצדורה של פשיטת רגל. כך, לדוגמא במצב שבו לא ניתן לגייס את סכום הפשרה על מנת להגיע להסדרי חבות מול כלל הנושים.

הסדר חובות או איחוד תיקים?

בשונה מהליך פשיטת רגל, הליך של הפטר בהוצאה לפועל או הסדר חוב, בהם היעד הוא יציאה מהחובות וסגירת תיקי ההוצאה לפועל, איחוד תיקים

הוא הליך שמטרתו לאגד את כל תיקי ההוצאה לפועל המתנהלים כנגד חייב לכדי תיק איחוד,

כאשר הרציונל באיחוד תיקים הוא לאפשר לחייב להימנע מהתמודדות עם מספר תיקים במקביל.

מעטים המקרים בהם עמידת החייב בצו התשלומים שנקבע בתיק האיחוד תביא לפרעון החוב ולסגירת התיק,

במיוחד בתיקים בהם היקף החובות גדול למול יכולת החזר קטנה של החייב, כאשר תיק איחוד אך ורק “יקנה” לחייב זמן ולא יביא לפתרון לצאת מהחובות.

לפיכך, במרבית המקרים כאשר המניעים של החייב הם לסגור את תיקי ההוצל”פ ולצאת לדרך חדשה נטולת חובות, עדיף למצות ניסיון להגיע להסדר חוב במקום פניה להליך של איחוד תיקים.

יצוין, כי פעמים רבות חייבים  מגיעים להסדר חובות מתוך הליך איחוד תיקים, וזאת לאחר תקופה של עמידה בצו התשלומים בתיק האיחוד וחלוקת התשלום בין הזוכים ע”י ההוצאה לפועל.

עוד יצוין, כי אחד התנאים המקדמיים לפניה להליך של הפטר חובות בהוצאה לפועל הוא היותו של החייב בסטטוס “מוגבל באמצעים”,

לכן בנסיבות מסוימת בהן החייב בסטטוס מוגבל באמצעים מזה תקופה ובכפוף לתנאים שנמנו בחוק ההוצאה לפעול לקבלת הפטר חובות, ניתן לשקול לחיוב פניה להליך של הפטר בהוצאה לפועל.

הסדר חובות

איך נראה הסדר חוב וכיצד להגיע להסדר חוב מיטבי?

 ישנם מספר רב של משתנים המשפיעים על טיבו של הסדר חובות שניתן לגבש עם הנושים. ראשית יצוין, כי משרד עורכי דין להסדרי חובות המתמחה בתחום ובעל ניסיון במו”מ והסדרי פשרה יוכל, על פי רוב, להביא לתוצאות אופטימליות עבור החייב בעניין זה. מעבר לכך, הסדר חוב מסודר הנערך באמצעות עו”ד לחובות יבטיח את זכויות החייב בצורה מיטבית ויביא בסופו של יום למחיקת החובות וסגירת תיקי ההוצאה לפועל כולם.

מכל מקום, הפרמטרים שעשויים להשפיע על טיב הסדר חובות עשויים להיות זהות הנושים, מהות החוב, סכומי החובות, גיל החובות, סוג ההליך שבו מצוי החייב (איחוד תיקים, מוגבל באמצעים, פשיטת רגל), משקעים אישיים עם הזוכים ועוד משתנים נוספים.

למשל, מלאכת גיבוש הסדר חוב לדוגמא עם בנק כאשר החוב הוא בסך 200,000 ש”ח, תהיה שונה לחלוטין מחוב לחברת סלולר בסך 20,000 ש”ח.

יחד עם זאת, הסדר חובות על פי רוב מביא להפחתה בסכום הכולל של החובות, וכן לפריסת החובות לתשלומים על פני תקופה.

בסופו של תהלך, במידה והושגה הסכמה עם הנושה, עורך דין להסדר חובות יגבש הסדר חובות מסודר שיכלול את כל התנאים שסוכמו בין הצדדים, לרבות גובה סכום הפשרה שסוכם לסילוק החוב בתיק ההוצאה לפועל ואופן התשלום, ויתור טענות הדדי וכמובן סגירת תיק ההוצל”פ בתוך מספר ימים לאחר תשלום הסכום המוסכם.

הסדר חובות מול הבנקים

מניסיוננו, פעמים רבות הבנקים וחברות האשראי הינם הנושים המרכזיים והגדולים ביותר, כאשר גיבוש הסדר חוב עם כלל הנושים תלוי במידה רבה ביכולת לגבש הסדר חוב עם הבנק תחילה.

אותם חובות לבנקים ולחברות האשראי נובעים על פי רוב מהלוואות שלא נפרעו או מאשראי שלא שולם.

ככלל, בדומה לנושים אחרים שאינם בנקים, ניתן להגיע להסדרי חובות עם בנקים גם בשלבים שלפני פתיחת תיקי הוצאה לפועל, כאשר החייב מקבל מכתבי התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים בגין החובות.

כמובן שיש לבחון היתכנות לגבש הסדר חובות מול בנקים או מול חברות אשראי לפני שלבים משפטיים בטרם פתיחת תיק הוצל”פ.

יחד עם זאת, לעתים בשל הנסיבות וההיקף המצטבר של החובות לא ניתן להגיע להסדר חוב מול הבנק בשלבים מוקדמים אלה.

עוד יצוין, שככל שהבנק אינו “נושה מובטח” והחוב לבנק אינו מגובה בערובות להבטחת החוב (למשל שעבוד על רכב, משכנתא) אזי הבנק הוא במעמד “נושה רגיל” ככלל הנושים והיכולת להגיע עם הבנק להסדר חוב היא כמובן ממשית יותר.

הסדר חוב באיחוד תיקים

במקרים רבים, חייבים אשר מתנהלים כנגדם מספר תיקי הוצל”פ מצויים בהליך של איחוד תיקים, שבמסגרתו כל תיקי ההוצאה לפועל מאוחדים לכדי תיק אב אחד.

נשאלת השאלה, מה קורה כאשר חייב המצוי בהליך של איחוד תיקים מעוניין לגבש הסדר חוב עם אחד מהנושים או חלקם?

במקרה כזה נקבע, כי עם פתיחת תיק איחוד תיקים, תשלום חובות לנושים שלא באמצעות תיק האיחוד מהווה העדפת נושים אסורה (בר”ע (מחוזי ת”א) 1654/08 רכטינגר נ” בנק דיסקונט תק-מח 2009(2), 9319 , 9321,(2009).

המשמעות היא שאותו חייב לא יוכל לגבש הסדר חוב עם נושה אחד בלבד מחוץ לתיק האיחוד, ובאם עשה כן, רשם ההוצאה לפועל רשאי, מיוזמתו או על פי בקשת אחד הזוכים בתיק האיחוד, לקבוע כי מדובר בהעדפת נושים אסורה.

במקרים אלה של איחוד תיקים, ככלל ניתן יהיה לגבש הסדר חובות עם מקצת הנושים, רק כאשר הסדר חובות נעשה באמצעות צד ג’ שמעוניין לסייע לחייב ולשלם את החוב עבורו. במקרה זה, תשלום לנושה עשוי שלא להיחשב העדפת נושים אסורה.

תוקף של החלטה להסדר חובות
הסדר חוב בהוצאה לפועל

בפרקטיקה נהוג לעיתים לבקש מרשם ההוצל”פ ליתן תוקף להסדר הפשרה שגובש בין הצדדים. מרגע שניתן תוקף כאמור, כל ההליכים בתיק מעוכבים כל עוד לא הודיע הזוכה כי החייב הפר את ההסדר.

אם החייב מפר את הסדר החוב (למשל לא שילם תשלום במועד), הזוכה עשוי לפנות בבקשה לחידוש הליכי ההוצל”פ כנגד החייב, תוך הקטנת קרן החוב בגין התקבולים ששילם החייב עד כה.

במידה וההסדר כולל תשלומים שעל החייב לשלם על פני תקופה ארוכה, על הזוכה לדווח מידי שלושה חודשים לרשם ההוצל”פ על התקבולים שקיבל מהחייב על חשבון החוב.

אם אתם מעוניינים להגיע להסדר חוב באמצעות עורך דין להסדר חובות בהוצאה לפועל מנוסה הנכם מוזמנים ליצור קשר ונשמח לסייע: 077-2042380

לחצו לשיחה בווואטסאפ
1
פנו בוואטסאפ
Scan the code
שלום רב, הגעת למשרד עו"ד אבי סלמן. נשמח לשוחח בוואטסאפ.
דילוג לתוכן